The news is by your side.

Ai această cicatrice pe brațul stâng? Ni s-a spus că este de la un vaccin. Care este, însă, ADEVĂRUL

0 149

Aceasta cicatrice rotunda care se afla pe bratul stang este o cicatrice care a ramas in urma vaccinarii impotriva variolei.

Inainte de anii ’70, acest vaccin era foarte comun. Folosea virusul Vaccinia pentru a declansa un raspuns imun pentru a proteja impotriva virului variolei, scrie girly.ro.

Dupa vaccinare, se formau basici in zona de vaccinare care apoi faceau crusta si se vindecau in cateva saptamani. Astfel aparea aceasta cicatrice rotunda.

Pentru a face vaccinul, medicii foloseau un ac bifurcat care era introdus intr-o solutie de Vaccinia, apoi bratul era intepat de mai multe ori. O cantitate mica de vaccin era depozitata de cate ori acul intepa pielea.

Imediat dupa vaccin aparea o umflatura ce persista timp de opt ore. Apoi, dupa sase saptamani, aparea o noua umflatura care forma un nodul. Acel nodul se spargea si forma ulceratii. Ulceratiile provocau cicatricea.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More