The news is by your side.

BÂRLAD – o rată de îmbolnăvire mai mare de 3 la mia de locuitori. Incă două săptămâni de carantinare.

0 2.499

Astăzi , 30 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a adoptat  o nouă hotărâre pe baza modificărilor aduse de rata incidenței cumulative a COVID – 19 la 1000 de locuitori, pe localitățile din Județul Vaslui, pentru o perioadă de 14 zile. Municipiul Bârlad este singurul oraș din județ unde rata de îmbolnăvire  cu noul SARS-COV-2 este mai mare de 3% la mia de locuitori, pe când în celelalte localități rata de incidență înregistrează o oarecare diminuare.

“Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimile 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 31 octombrie 2020, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie următoarele măsuri:

1. obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, conform art. 3 alin. 2 din Anexa nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020.

2. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020.

3. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării şi desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020.

4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020.

5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020.

6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 9 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020,” articol extras din Hotărârea nr.60 privind adoptarea măsurilor de protejare a populației împotriva răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul județului Vaslui.

În urmă cu două săptămâni, rata de îmbolnăvire cu noul Coronavirus în  Municipiul Bârlad  era de 2,49 la mia de locuitori. Astăzi, a ajuns la 3% la mia de locuitori, astfel autoritățile au decis prelungirea restricțiilor pe o perioadă de 14 zile.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More