The news is by your side.

Barladenii sfideaza pericolul!

0 89

Vestile care curg zilele acestea intr-un ritm nebun despre Coronavirus creioneaza scenarii sumbre despre orase pustii cu populatie decimata. Site-urile de socializare sunt pline de imagini apocaliptice care par sa contureze realitatea.

România a intrat în stare de urgență

Barladul, totusi, a devenit un oras mai putin aglomerat, oamenii stau la terase, pizzerii, se plimba prin parc, prin magazine, platesc ratele, utilitatile, isi fac cumparaturi si in general nu par sa fie atat de inspaimantati.

Până acum, orasul Barlad a fost ferit de îmbolnăviri cu Covid-19, probele colectate de la suspecții transportați la Spitalul Județean de Urgență dovedindu-se, cel puțin deocamdată, negative.

Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a amplasat două corturi pentru triajul epidemiologic

Intr-o postare pe o retea de socializare Spitalul Municipal de Urgență ” Elena Beldiman” din Barlad, arata cum se pregatesc pentru a reduce riscul îmbolnăvirii personalului medical din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU POPULAȚIE!
APEL LA SINCERITATE ȘI RESPONSABILITATE!!!

Urmare a întrunirii Grupului de Coordonare COVID-19 la nivelul spitalului, din data de 15.03.2020, ora 8ºº, cu privire la asigurarea asistentei medicale necesare pentru pacientii suspecti/infectati cu COVID-19, in sedinta Comitetului Director din data de 15.03.2020, ora 10ºº, s-au aprobat urmatoarele masuri:

1. Instalarea a doua corturi pentru triajul epidemiologic a tuturor pacientilor/apartinatorilor care se adreseaza unitatii noastre, in fata Compartimentului de Primiri Urgente si in fata Ambulatoriului Integrat, pentru limitarea accesului in unitate a persoanelor care au calatorit in zonele afectate.

2. Incepand din data de 15.03.2020, ora 12ºº, a fost instituit triajul epidemiologic pentru toti pacientii/apartinatorii care se adreseaza unitatii noastre, in Pavilionul Central. Triajul se va efectua in cortul montat in curtea interioara a Pavilionului Central de langa C.P.U., 24/24 de ore.

3. Triajul pacientilor in CPU-Punct de lucru Pediatrie 24/24 ore, Ambulatoriul Integrat cat si in restul pavilioanele unitatii va fi efectuat incepand cu data de 16.03.2020, in intervalul 7ºº-15ºº.
4. Se va limita accesul apartinatorilor care insotesc pacientul, exceptand pacientii care au nevoie de ajutor si care vor fi insotiti doar de o persoana.

5. Se reduc cu 50% internarile programate precum si interventiile chirurgicale programate. Interventiile chirurgicale care sufera amanare, se vor reprograma la o data ulterioara, stabilita de medicul de specialitate.

6. Aceasta masura se impune pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de catre spital.

Tinand cont de evolutia epidemiologica la nivelul teritoriului României, facem un apel la populatia municipiului Bârlad, cat si zonele limitrofe, sa se adreseze spitalului nostru doar pentru situatii de urgenta, sa limiteze pe cat posibil deplasarile, sa evite aglomeratiile, sa pastreze distanta de minim un metru fata de persoana din fata si sa respecte regulile de igiena.

Masura adoptata in cazurile in care sunt persoane fara simptome de boala care vin in România din zona galbena (țări in care numarul de cazuri confirmate au depasit numarul de 500) se vor autoizola la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.

In situatia in care persoanele izolate la domiciliu, in timpul celor 14 zile dezvolta o simptomatologie specifica infectiei cu coronavirus (febra, tuse, dificultati in respitratie), nu vor parasi domiciliul si vor suna la 112.

Respectati cu strictete regulile de preventie!!! Va rugam sa fiti responsabili si sinceri in relatia cu personalul medical!! Doar un personal medical sanatos ne poate ajuta sa trecem cu bine peste aceasta perioada.

Va dorim multa sanatate si va multumim pentru intelegere!!!
Multumim celor implicati si ISU Vaslui in demersul de montare a corturilor de triaj!

Cu stima,
Comitetul director 
Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More