The news is by your side.

Bisericile și cimitirele din municipiul Bârlad rămân închise enoriașilor în noaptea de Înviere.

0 113

Cum ne comportăm corect în Noaptea de Înviere

În condițiile în care toate lăcașurile de cult vor fi închise publicului în această noapte, populația municipiului Bârlad trebuie să știe că slujbele de Sfintele Paşti vor fi săvârşite anul acesta doar de slujitorii bisericeşti. Acestea vor începe, potrivit tipicului, în afara lăcaşului de cult, la ora 00.00 din noapte, după care clericii vor cânta de trei ori troparul „Hristos a înviat!” și vor intra în biserică, pentru continuarea Canonului Învierii şi pentru săvârşirea Sfintei Liturghii.
La ora 00.00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, oamenii se vor adresa unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal „Hristos a înviat!” și răspunsul „Adevărat a înviat!”.
Fără a deranja pe alţi vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare, cine dorește poate intona, din interiorul curților sau de la geamuri ori balcoane, cântecul bisericesc „Hristos a Înviat!”.

În Noaptea de Înviere toate cimitirele municipiului Bârlad vor fi închise publicului!

Paște luminat tuturor!

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More