The news is by your side.

Cum arată lucrările la sensul giratoriu din zona confecţii !

0 1.238

Informare publică 14.02.2020 (II)-sens giratoriu Confecții
Încep lucrările la sensul giratoriu din zona Confecții!

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și personalul specializat al Primăriei Bârlad vor desfășura primele operațiuni de înființare a unui nou sens giratoriu în localitate, ce va fi amenajat în intersecția din Zona „Confecții”.

Primele acțiuni vor consta în montajul parapeților din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis și pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulație, precum și a primelor marcaje rutiere. După cum se știe, viitorul sens – deocamdată realizat provizoriu din balize din plastic – va fi amenajat la intersecția străzilor Republicii cu Mihai Eminescu și G-ral Vasile Milea, zonă în care s-au produs frecvent evenimente rutiere. Reamintim că eforturile depuse de actuala administrație pentru amenajarea acestui sens giratoriu au început acum mai bine de trei ani, însă Bulevardul Republicii nefiind în administrarea municipiului, demararea lucrărilor a ținut strict de CNAIR, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, condusă până de curând de „bârlădeanul” Mugurel Laicu.

„Abia o dată cu instalarea noului șef al DRDP Iași, domnul inginer Dănuț Pilă, am putut găsi înțelegerea pe care am tot căutat-o mai bine de trei ani. Pur și simplu nu s-a vrut! Ne era și rușine să le mai spunem bârlădenilor câte intervenții și cât lobby am făcut pentru acest sens, pentru cel de la intesecția Republicii cu Popa Șapcă și cel de la BCR. Acum, în sfârșit, putem spune că eforturile depuse încep să prindă contur, odată cu amenajarea, fie și provizorie, a sensului giratoriu de la Confecții. Așadar, luni dimineață, primele echipe vor intra la lucru în acea intersecție!

Prin urmare, rugăm participanții la trafic care vor tranzita zona respectivă să dea dovadă de înțelegere, să respecte indicatoarele rutiere temporare și indicațiile personalului de la Drumuri și ale polițiștilor rutieri”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sursa foto: Sergiu Strat (facebook)

„Dragi bârlădeni,

Mulțumesc pentru implicare. Se pare că voi primi cadoul!!! De ziua mea punem un tort mare în mijloc și dăm petrecere! ?

17 februarie 2020 este o zi istorică pentru orășelul nostru. ☺️ Au fost trasate marcajele pentru Giratoriul de la Confecția. Urmează semnele se circulație, apoi la scurt timp balizele. 

M-am trezit cu noaptea în cap, am încărcat bateriile la dronă, m-am îmbrăcat frumușel la cămașă și cravată, apoi am ieșit să văd minunea.

Am simțit o eliberare când au început trăsarea liniilor cu vopsea. A fost senzație de împlinire cum doar de câteva ori trăiești în viață. 

Voi urmări progresul lucrării și sper ca până de ziua mea să fie totul gata. Chiar ar fi ciudățel să vă prezentați la petrecere fără giratoriu cadou. 

notă: drona respectă condițiile legale, filmarea a fost anunțată și autorizată, pozele nu conțin coordonate GPS, zonele speciale au fost acoperite.”- a postat Sergiu Strat pe facebook

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More