The news is by your side.

La Bârlad, aparatul de testare COVID-19 este funcțional

0 110

MUNICIPIUL BÂRLAD
Informare publică 17.04.2020

La Bârlad, aparatul de testare COVID-19 este funcțional

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de astăzi, 17.04.2020, aparatul Real Time PCR – donație a omului de afaceri Constantin Duluțe – care analizează probele prelevate suspecților de infectare cu noul coronavirus, a fost pus în funcțiune și lucrează la capacitate maximă.
Aparatul, în valoare totală de 75.898 de dolari, este similar cu cel aflat în dotarea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și a intrat în activitate cu 1.000 de kit-uri aferente pentru determinarea SARS-CoV2 și încă 1.000, donate de SC Diatrans-Al SRL. Acesta este instalat într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Municipiului Bârlad, compus din module speciale. Totodată, personalul care va lucra în acest nou laborator de testare a fost instruit și pregătit pentru a face față sarcinilor specifice.Reamintim că aparatul cu care este doatat acum spitalul din Bârlad este similar cu cele aflate în cele mai prestigioase spitale de boli infecțioase din țară.

„Am mai spus și repet: oamenii, fie ei simpli sau de afaceri, au conștientizat momentele grele prin care trecem cu toții. Domnul Duluțe este printre puținii oameni care au conștientizat că o asemenea donație este vitală pentru situația în care ne aflăm. Mereu, în situații critice, domnia sa a demonstrat că este alături de bârlădeni! Astfel, astăzi, a fost deja testat personalul de pe ATI, însă noi, încă de joi, 16 aprilie, am făcut o adresă la minister, pentru a fi incluși în programul național de testare. Imediat după ce va apărea numele spitalului din Bârlad în Monitorul Oficial – cam de săptămâna viitoare – ministerul va deconta 200 lei per test. O realizare pentru spital și pentru oraș, tradusă într-un veritabil laborator de biologie moleculară, cu nivel ce biosiguranță III. Așa cum au spus și colegii din spital, putem considera donația domnului Duluțe ca pe o adevărată minune din Săptămâna Mare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More