The news is by your side.

Lucrările la noua creșă din cartierele Mihai Eminescu și Deal II avansează(FOTO)

0 68

Pe data de 2 septembrie 2020, a fost eliberat ordinul de începere a lucrărilor unei noi creșe în zona de sud-est a orașului Bârlad.  Astăzi, la mai puțin de două luni de la începerea lucrărilor la Proiectul „Construire și dotare creșă trei grupe în Municipiul Bârlad”, a fost edificată fundația clădirii, iar în scurt timp se vor ridica și pereții imobilului.

 Este vorba despre o unitate de învățământ care va avea parter și etaj, grupuri sanitare și toate funcțiunile cerute de normele în vigoare, pe o suprafațã construitã desfășuratã de 641,09 mp și o suprafațã utilã de 538,12 mp. Valoarea estimatã a investiției este de 1.851.676,89 lei (fãrã TVA), obiectivul de investiții „Construire creșã cu trei grupe în municipiul Bârlad”, este finanțat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Localã (PNDL) II.

y„Până în acest moment lucrările au avansat într-un ritm foarte bun, mai ales că și vremea le-a permis constructorilor să se desfășoare pe toată suprafața șantierului. După cum am mai spus, având în vedere că zona de sud-est a municipiului, respectiv cartierele Mihai Eminescu și Deal II, este într-o continuă dezvoltare, am răspus solicitărilor familiilor tinere care s-au mutat aici și vom ridica din temelii o nouă creșă cu trei grupe. De alfel, tot orașul este deficitar în privința creșelor, motiv pentru care avem în vedere proiecte similare și în alte zone. În continuare, lucrările sunt supervizate de membrii cabinetului meu, prin domnul consilier Iulian Bîca și apreciem că, dacă vor continua în același ritm, peste un an investiția va putea fi dată în folosință, cu tot cu dotări”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 Potrivit studiului de fezabilitate întocmit, la parter, noua creșã va avea trei spații de joacã pentru fiecare grupă în parte; trei dormitoare pentru fiecare grupă în parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupã în parte; sala de mese; biberonerie; bucãtãrie; cãmarã; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camera pentru centralã termicã; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; cãlcãtorie; spãlãtorie; uscãtorie; pod tehnic etc. Termenul de execuție este de 12 de luni, de la data eliberãrii ordinului de începere a lucrãrilor, respectiv 02.09.2020.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More