The news is by your side.

O nouă locație pentru târgul auto din Bârlad

0 513

Primãria si Directia de Administrare a Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) din Bârlad au decis sã scape de masinile expuse la vânzare pe strãzile principale, în special în Centru si la Piata Centralã.

Pe data de 23 martie 2019, în incinta Centrului de Afaceri „Tutova” Bârlad, a fost deschis un târg sãptãmânal auto, adresat celor care comercializeazã mijloace de transport auto, dar si piese de schimb pentru diferite mijloace de transport auto. Dar având în vedere ca locația  târgului auto nu a fost una preferată de locuitorii municipiului Bârlad din diverse motive, primarul, av. Dumitru Boroș a amenajat un alt spațiu situat în incinta bazarului de pe strada General Vasile Milea.

Odată cu deschiderea noului târg auto din localitate, proprietarii autoturismelor expuse spre vânzare pe domeniul public riscă sancțiuni importante, dacă nu respectă legislația în vigoare, cu privire la comerțul stradal.

Astfel, potrivit prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr. 102/2019, art. 4, persoanele fizice care își vor expune mașinile spre vânzare pe partea carosabilă a drumurilor, parcărilor, trotuarelor sau spațiilor verzi ale domeniului public riscă amenzi cuprinse între 500 lei și 1.000 lei. Persoanele juridice care încalcă prevederile aceluiași articol pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 lei și 2.000 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sanțiunilor se fac de către angajații Poliției Locale Bârlad.

„Întrucât spațiul de expunere amenajat inițial la Centrul de Afaceri nu a răspuns preferințelor bârlădenilor care au autoturisme de vânzare, am amenajat un altul, situat în incinta bazarului de pe strada General Vasile Milea. Aici, zona, una destul de populată și accesibilă, a fost pregătită încă din toamnă, are supraveghere video și pază, deci nu mai sunt motive pentru cei care au mașini scoase la vânzare să spună că potențialii cumpărători nu s-ar deplasa până la târg pentru a le vedea mașinile. Așadar, facem apel la toți cei care vând mașini să elibereze domeniul public și să le ducă în noul târg, din două considerente. În primul rând sancțiunile sunt destul de mari și apoi tarifele de staționare sunt mai mult decât simbolice. Începem astfel să degajăm în principal arterele principale ale municipiului care, după cum se observă, au fost sufocate de astfel de autoturisme. Angajații Poliției Locale vor începe imediat acțiunea de identificare a proprietarilor acestor mașini, indiferent de zona în care se află expuse spre vânzare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Programul de funcționare al noului târg, care are o capacitate totală de până la 100 de autoturisme, este de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-14.00. Pentru prima zi de expunere se percepe o taxă de 10/autoturism iar din a doua zi taxa este de 1 leu/zi, pentru toata perioada de expunere în târg. De menționat că, în cazul în care o persoană a fost sancționată pentru ocuparea domeniului public cu un autoturism scos la vânzare iar aceasta nu se conformează pentru a-și muta mașina, o sancțiunea cu același cuantum poate fi dată și în ziua imediat următoare.

Sursa: Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More