The news is by your side.

Parcul „Mihai Eminescu” se deschide!

0 583


Informare publică 21.02.2020-lucrări Parc „Eminescu”

Parcul „Mihai Eminescu”, în curând deschis publicului


Deși, inițial, termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la 36 de luni, după numai cinci luni de la demararea proiectului lucrările la cel mai modern parc al municipiului sunt aproape de finalizare. Spre exemplu, tot joi seara constructorul a făcut primele probe la sistemul de iluminat al parcului, după ce aleile au fost amenajate în totalitate iar spațiul verde a fost pus la punct în proporție de peste 70%.
„Amenajarea parcului, un obiectiv asupra căruia nu s-a intervenit niciodată de la momentul înființării, presupune realizarea unui obiectiv la standarde europene. Acesta va avea o întindere de 29.000 metri pătrați, pe care vor fi amplasate locuri de joacă, de fitness, mese de șah, zone de ohihnă, un amfiteatru în aer liber și, evident, alei din pavaj decorativ, pe care se va pătrunde prin intermediul a patru intrări, din direcția străzilor perimetrale. În plus, se vor planta și arbori, arbuști, subarbuști, plante floricole perene și gazon. Practic, zona va fi transformată probabil în cel mai frumos parc din zona Moldovei, fiind prevăzut inclusiv cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilități. După cum se poate vedea, mai sunt doar câteva lucrări de făcut, ceea ce mă face să cred că cei care lucrează aici au avut dreptate când au spus că ne-ar putea preda lucrarea în perioada martie-aprilie, cel târziu”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Lucrările de amenajare a noului parc sunt executate de SC Iasicon SA Iași și au o valoare de circa 3,5 milioane lei. Banii provin de la bugetul local.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More