The news is by your side.

Peste 350 de arbori, plantați de primăria Bârlad în această toamnă

0 83

Municipalitatea bârlădeană  a pornit campania de plantare a sute de arbori, butași de trandafiri și fire de puieți de gard viu. Aceștia vor fi plantați  în Cartierul „Mihai Eminescu”, pe străzile recent  modernizate, cum ar fi Cerbului, Lirei, Marin Lucian, Primăverii. În total, în această toamnă, primăria Bârlad va planta 350 de arbori, peste 3.000 de butași de trandafiri și peste 2.000 de fire de puieți de gard viu.

„ Principalele zone unde s-au făcut plantări de toamnă sunt Cartierul „Mihai Eminescu”, în zona perdelei de protecție pe care am amenajat-o acum doi ani, dar și pe străzile pe modernizate recent, cum ar fi Cerbului, Lirei, Marin Lucian sau Primăverii. Evident, am intervenit și în zona parcărilor recent amenajate, unde s-au plantat puieți de gard viu și aliniamente de arbori pentru umbrire. Am continuat și plantările la Prodana și am început pe Bulevardul Republicii, tronsoanele Crolux – Spital și Bibliotecă – „Cerbul de aur”, unde vom reamenaja și regândi spațiile verzi. Pentru că, așa cum am mai spus, ținem foarte mult la spațiile verzi ale orașului, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiți să îl sacrificăm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noștri, mai ales că ne-am asumat un obiectiv clar: reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității ”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Este o acțiune care este desfășurată an de an, în ultimii trei ani și jumătate, în total, în Bârlad s-au plantat peste 2.000 de puieți, din diferite specii, un record pentru oraș, într-un timp atât de scurt.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More