The news is by your side.

Piețele rămân deschise în municipiul Bârlad

0 117

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș împreună cu reprezentanți guvernamentali și ai Aparatului propriu de specialitate au venit în ajutorul comercianților locali, prin luarea unor măsuri care să nu conducă la încetarea activităților micilor producători. 

„Piata Centralã nu se închide în totalitate, doar hala de lactate si cu boxele de carne se închid. Piata Micã, la fel, trebuia închisã. Dar am mers cu domnul primar Dumitru Boros prin aceste piete si am discutat cu comerciantii si producãtorii, pentru a gãsi solutii, sã nu îi afecteze. Am stabilit astfel cã, producãtorii de produse lactate le vor vinde afarã, unde se scot mesele, iar pentru hala închisã, unde sunt boxele cu carne, vom proceda la scoaterea peretilor dinspre Nord si Sud, cu tot cu usi, vom face trasee unice de intrare si iesire, astfel cã producãtorii de carne si produse din carne vor vinde la geamuri, separati de clienti, iar cumpãrãtorii se vor deplasa pe trasee unice, în sigurantã. Evident cã masca devine obligatorie, cine nu se va conforma, nu mai vinde în piatã! Iar cumpãrãtorii vor fi strict supravegheati si, în caz de refuz de purtare a mãstii, vor fi amendati.”, a precizat Mircea Iosipescu, directorul executiv al DAPPC Bârlad.

Ținând cont de faptul că în Hotărârea 52/2020 există o măsură care atestă faptul că activitatea piețelor agroalimentare  ce pot fi organizate în zone publice deschise , cu respectarea normelor de protecție sanitară este permisă,  primarul Dumitru Boroș și Mircea Iosipescu, directorul DAPPC  au găsit soluții pentru ca proucătorii și comercianții să nu fie afectați și să poată să- și desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More