The news is by your side.

Rata de incidență COVID 19 a scăzut în Bârlad

0 1.032

In urmă cu două săptămâni, municipiul Bârlad înregistra cea mai mare rată de incidență COVID 19 din județul Vaslui, mai exact 5,4 la mia de locuitori, astfel autoritățile au prelungit restricțiile pe o perioadă de două săptămâni. Astăzi, față de analiza realizată în data de 27.11.2020, în orașul Bârlad se arată o mică scădere, de la 5,4 la 4,96 la mia de locuitori. Diferența este foarte mică, așadar autoritățile au decis ca restricțiile să rămână în vigoare încă două săptămâni, până la data de 25 decembrie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui întrunit  astăzi în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 79 prin care:

Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 3 a hotărârii, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 12 decembrie 2020, ora 00:00 și până la data de 25 decembrie 2020, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării şi desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

În continuare, localitatea  Bârlad înregistrează cea mai mare rată a noului virus SARS-CoV- 2 din județ, fiind urmată de Comuna Bălteni cu 3,29 la mia de locuitori și comuna Vetrișoaia cu 3,08 la mia de locuitori.

SURSA: https://vs.prefectura.mai.gov.ro/media/presa/?fbclid=IwAR2il1L_gW8sLDbfnEaBlJKK7wFzjVoAfsSMwDjHUa48-xuhYhbh2mxYywQ

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More