The news is by your side.

Se lucrează de zor la centura Bârladului (FOTO)

0 127

Lucrările la viitoarea Variantă de ocolire a Bârladului au avansat și sunt într-o nouă etapă, și anume pregătirea terenului pentru construcția a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției. Interesat direct de evoluția lucrărilor la Varianta de Ocolire a Bârladului, primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, alături de consilierul personal Iulian Bîca au făcut  o vizită de lucru pe șantierul șoselei pentru a vedea  stadiul în care  se află execuția investiției.

„Stadiul lucrărilor de pe șantier este într-o continuă dinamică și am observat, de la o săptămână la alta, că șantierul este tot mai activ. Din câte am înțeles, lucrările mari la acest obiectiv abia de-acum vor începe cu adevărat și mă refer aici la traversările peste râul Bârlad și peste calea ferată, întrucât construcția podețelor este doar o etapă de mici dimensiuni pentru această investiție. Oricum, în continuare, asigur bârlădenii că, împreună cu membrii cabinetului meu, cu domnul Iulian Bîca în special, urmărim atent stadiul lucrărilor și chiar ne dăm concursul oriunde este nevoie pentru ca lucrarea să se desfășoare în scenariile stabilite, astfel încât să se poată finaliza la termen”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Prin execuția acestui proiect ce va trebui să fie gata până la finele lui decembrie 2021, se va realiza decongestionarea traficului de pe raza Bârladului, prin redirecționarea traficului greu în afara orașului. Valoarea totală a  proiectului este de 223,672,793.15 lei (inclusiv TVA) și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75%contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-141,916,491.14 lei, 25% contribuția proprie-47,305,497.04 lei, restul de 34,450,804.97 lei reprezentând TVA.

Sursa: Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More