The news is by your side.

Sindicatul Național DGASPC Vaslui se alătură acțiunilor de protest împotriva Guvernului României

0 734

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România „Columna” inițiază acțiuni de pichetare a Guvernului României din cauza imposibilității asigurării salariilor aferente lunii septembrie 2020, la nivelul sindicatelor DGASPC Bacău, DGASPC Neamț și DGASPC Giurgiu.  Acțiunile de protest se vor întinde pe o perioadă de trei zile, 4-6 noiembrie 2020, unde vor participa toate sindicatele care activează în sectorul de activitate asistență socială. Având în vedere situația DGASPC –urilor din țară, Sindicatul Național DGASPC Vaslui va participa la această acțiune cu 20 de membri de sindicat, în data de 04.11.2020.

„ Consiliul Național al Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”, Federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Asistență Socială, ce reprezintă interesele a peste 20.000 de membrii, va organiza în Piața Victoriei, în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie 2020, noi acțiuni de protest având în vedere că 4.000 de salariați din DGASPC Bacău, Giurgiu și Neamț nu și-au primit salariile pentru luna septembrie, iar în luna noiembrie alte 15 județe vor intra în incapacitate de plată, lăsând fără salarii peste 50.000 de salariați.  Menționăm că în actuala situație pandemică toți acești salariați și-au pierdut sau își vor pierde calitatea de asigurați în sistemul asigurărilor de sănătate “,  a declarat Federația Columna printr-un comunicat de presă, publicat pe site-ul oficial.

Federația Columna a solicitat o întrevedere cu premierul Ludovic Orban prin care a sesizat dorința participării reprezentanților Federației Columna și a conducerii Ministerului Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Finanțelor Publice.  Aceste acțiuni se vor desfășura cu respectarea legislației în vigoare, se vor lua în calcul măsurile de  prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More