The news is by your side.

BREAKING Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel mondial din cauza extinderii alarmante a coronavirusului în afara Chinei

0 16

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională, potrivit New York Times. Oficialii chinezi spun că 170 de oamenii au murit din cauza virusului misterios.

OMS a declarat că infecția cu coronavirus reprezintă o urgență medicală globală pentru că riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Țările vor decide apoi care sunt măsurile pe care le vor lua: dacă vor închide granițele sau vor anula zborurile.

Decizia OMS a venit după ce au început să apară cazuri de infecție la persoane care nu au călătorit în China în timpul epidemiei.

Până joi, au fost confirmate 7.711 de cazuri de infecție cu coronavirus și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze.

Bilanțul anterior, comunicat miercuri dimineață, indica 132 de decese și 5.974 de cazuri confirmate.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

SURSA:https://www.comisarul.ro/articol/breaking-organizatia-mondiala-a-sanatatii-a-declar_1064185.html

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More