The news is by your side.

Cutremur cu magnitudinea 7 grade a zguduit Turcia si Grecia (Foto/Video)

0 872
Un cutremur puternic în Marea Egee a zguduit Turcia și Grecia, cu mai multe clădiri distruse în vestul provinciei Izmir și rapoarte despre oameni prinși sub dărâmături.

Cutremurul a avut loc la o adâncime relativ mică de 10 kilometri, făcându-și impactul puternic resimțit la nivelul solului.

Ulterior s-a produs si un „mini-tsunami” pe insula grecească Samos din marea Egee iar un alt tsunami a lovit orasul Izmir din Turcia, facand astfel si mai multe victime.

Primarul din Izmir, Tunc Soyer, a declarat pentru CNN Turk că aproximativ 20 de clădiri s-au prăbușit.

Orașul este al treilea ca mărime din Turcia, cu aproximativ 4,5 milioane de locuitori.

Cutremurul a fost resimțit în insulele grecești din est și chiar în capitala Greciei, Atena și Bulgaria.

Locuitorii insulei grecești Samos, care are o populație de aproximativ 45.000 de locuitori, au fost îndemnați să stea departe de zonele de coastă, potrivit Skai TV din Grecia.

„A fost un cutremur foarte mare, este dificil să aveți unul mai mare”, a declarat pentru stație Eftyhmios Lekkas, șeful organizației grecești pentru planificare antiseismică.

Domnul Lekkas a declarat pentru televiziunea de stat greacă ERT că este încă prea devreme pentru a spune dacă acesta este principalul cutremur, deși a spus că este probabil.

„Este un eveniment care evoluează”.

A fost emis un avertisment de tsunami, iar locuitorii din Samos au fost rugați să stea departe de coastă.

Apa s-a ridicat deasupra docului din portul principal din Samos și a inundat strada.

De asemenea, locuitorilor li s-a spus să stea departe de clădiri, întrucât replicile au continuat să zguduie zona. Oficialii locali au declarat presei de stat că există rapoarte despre deteriorarea clădirilor și a unei părți a rețelei rutiere a insulei.

Ambele țări au raportat replici.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More