The news is by your side.

„Urâm Uniunea Europeană și nu ne vom întoarce niciodată!”

0 32

Într-o ultimă ședință a Parlamentului European la care a participat, înainte ca Brexitul să devină realitate, pe 31 ianuarie 2020, britanicul Nigel Farage, liderul partidului Brexit, le-a fluturat steagul britanic europarlamentarilor declarându-le „ura” sa pentru UE: „Urâm Uniunea Europeană. Nu ne vom întoarce niciodată. Este un proiect rău, nu e doar nedemocratic, ci antidemocratic”.

Brexitul ar putea marca începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, politicianul britanic Nigel Farage, în ultima sa intervenţie în calitate de eurodeputat.
În dezbaterea care a precedat ratificarea acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, Farage a subliniat că Marea Britanie „nu va reveni niciodată”’ în Uniunea Europeană.
Liderul Partidului Brexit a spus că părăsirea Uniunii Europene „ar trebui să fie apogeul ambiţiilor sale politice”, dar a sugerat că Brexitul ar putea declanşa o dezbatere mai amplă despre viitorul Uniunii Europene.
„Sper că aceasta este începutul sfârşitului acestui proiect. Este un proiect rău, nu este doar nedemocratic, ci este antidemocratic”, a afirmat Farage, motivând cele spuse prin faptul că „dă putere unor oameni, însă fără responsabilitate. Acești oameni nu pot fi trași la răspundere de către alegători”.

„Ce se întâmplă la ora 23:00 în această vineri, 31 ianuarie 2020, marchează un punct fără întoarcere; odată ce am plecat nu ne mai întoarcem, restul sunt detalii”, a spus el.
La finalul intervenţiei, Nigel Farage şi colegii săi europarlamentari din Partidul Brexit au fluturat în plenul Parlamentului European mici drapele ale Regatului Unit, în semn de „Good by!”, şi au început să aplaude, preşedintele de şedinţă cerându-le să „se conformeze reguilor” și să „îndepărteze steagurile”, nu înainte ca microfonul lui Farage să fie „tăiat”.

„Acesta a fost un experiment de care poporul britanic nu a fost niciodată bucuros. Noi am semnat pentru o piață comună, nu pentru o uniune politică, nu pentru steaguri, imnuri, președinți. Și acum doriți și propria voastră armată…

„În 2005 am văzut constituția pe care ați făcut-o. Am văzut cum au respins-o francezii prin referendum. Am văzut cum au respins-o danezii prin referendum. Și v-am văzut pe voi, în aceste instituții, ingorându-i. Irlandezii au avut un vot și au spus ‘Nu’, iar apoi au fost forțați să voteze din nou. Sunteți foarte buni la a-i face pe oameni să voteze din nou”

„Ce vrem de la Europa? Dacă vrem comerț, prietenie, cooperare, reciprocitate, nu avem nevoie de o comisie europeană, nu avem nevoie de o curte europeană, nu avem nevoie de aceste instituții și toată această putere”

„Urâm Uniunea Europeană și sper că asta va începe sfârșitul acestui proiect”

„În prezent, se desfășoară o luptă istorică în Vest, în Europa, în America și în alte părți. Este cea dintre globalism și populism. Și puteți detesta populismul, dar o să vă spun un lucru amuzant: devine foarte popular. Și are foarte multe avantaje: gata cu contribuțiile financiare, gata cu curtea europeană de justiție, gata cu politca comună privind pescuitul, gata cu discuțiile în care să cedăm, gata cu intimidările, gata cu Guy Verhofstadt!”

Sursa: http://anonimus.ro/2020/01/uram-uniunea-europeana-si-nu-ne-vom-intoarce-niciodata/?fbclid=IwAR2jVu6vnLplD_x9DYuVTTpCQ75JJmw5wnwXL413dikoHkDzst5ErJq2WNI

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More