The news is by your side.

44 DE ANI DE LA CUTREMURUL DIN 4 MARTIE 1977

0 200

Astăzi se împlinesc 44 de ani de la seismul produs în seara zilei de 4 martie 1977, catalogat cel mai puternic cutremur din istoria modernă a României.

A afectat multe zone ale ţării, urmările fiind devastatoare: 1.578 de victime, din care 1.424 numai în Bucureşti. La nivel național au fost circa 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe afectate/prăbuşite. Majoritatea pagubelor materiale s-au înregistrat în capitală, unde peste 33 de clădiri şi blocuri mari s-au prăbuşit.

Timpul pe care îl avem la dispoziţie pentru realizarea unei oarecare protecţii este foarte scurt. Din acest motiv, se impune cunoaşterea unor reguli de comportare şi măsuri de protecţie în caz de cutremur pe care trebuie să le realizăm atât înainte de producere, pe timpul cutremurului, cât şi după ce mişcarea seismică a trecut.

Pentru a preveni urmările dezastruoase ale cutremurelor, un rol important revine informării şi instruirii cetăţenilor cu privire la regulile de comportare înainte, pe timpul şi în perioadele următoare producerii acestora.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat la finele lunii ianuarie 2015 – Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”, având ca scop principal informarea corectă a cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism.

În cadrul acesteia sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Sursa: Isu Vaslui
Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More