The news is by your side.

445 de noi cazuri de coronavirus și 22 de noi decese, numai în ultimele 24 de ore.

0 121

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut o conferință de presă, la Palatul Victoria. Ministrul a anunțat că numărul cazurilor de covonavirus a ajuns la 3.183, dintre care 281 au fost vindecate, iar 116 au decedat.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 445 de noi cazuri de infectare. Ieri, în România, erau raportate 2738 cazuri de coronavirus.

Tătaru a precizat că în România sunt trei focare, Arad, Suceava și Deva.

Principalele declarații:

Cu toții avem scopul să salvăm viața oamenilor. Nu reușim mereu. Am pierdut 116 pacienți. Fiecare viață e o durere pentru familii. Transmit condoleanțe tuturor.

Stimați cetățeni, societatea e greu încercată. Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent. Știu că este un sistem cu multe neajunsuri, deficiențe din timp, personal insuficient, investiții limitate.

Am plecat de la un stoc zero. Ministerul comunică pe toate planurile inclusiv cu DSP care trebuie să prezinte datele mereu, privind cazurile noi și decesele.

Sunt oameni puțin care lucrează 24/24. Angajăm încă o mie de persoane. Alte o mie vor fi la Serviciile de Ambulanță pentru că și ei au nevoie de sprijin.

DSP-urile au făcut o muncă importantă. La acest nivel am găsit personal insuficient, nu au putut face față anchetelor epidemiologice.

Acești oameni trebuie să asigure și urgențele medicale. Astăzi avem 3183 de persoane confirmate, 281 vindecate.

Conform unei analize rapide până pe 29 martie am pornit de la 1-2 cazuri pe zi. Pe 10 martie trendul a fost ascendent. 75% din cazuri au fost la persoane cu vârste între 40 și 79 de ani. Majoritatea cazurilor au boli cronice asociate.

Majoritatea cazurilor sunt pe fondul contactului cu persoane infectate.

În acest moment avem trei focare, Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare zonă să verific personal cum stau lucrurile. Urmează și noi măsuri. La Suceava se intră pe făgașul normal. În această dimineață s-au refăcut circuitele în tot spitalul, mâine începe testarea pentru personalul medical.

Vrem să eliminăm astfel lista de testelor nelucrate, în așteptare. În perioada pandemiei toate unitățile au fost transferate în coordonarea Ministerului.

La investiții s-au alocat noi fonduri pentru monitorizare și îngrijire. 209 milioane lei sunt pentru ATI, pentru medicamente, reactivi, consumabile, kit-uri etc.

19 milioane de euro pentru 13 institute și spitale pentru achiziția echipamentelor necesare. Alte 39 de milioane de euro vor urma să fie repartizate în zilele următoare.

Amintim ca ministrul și noul secretar de stat Ionel Oprea au fost, joi, la Suceava pentru a gestiona situația provocată de coronavirus în oraș. Ministrul a declarat că a fost numit un management medical militar la Spitalul Județean  pentru că managementul interimar nu a făcut față. “Medicii din SJU Suceava vor fi chemați etapizat de noul management care le va evalua starea de sănătate și a cea a locului de muncă”, a spus Tătaru.

Sursa Biziday.ro

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More