The news is by your side.

ACHIZIȚIE CONTROVERSATĂ REALIZATĂ DE GUVERNUL ROMÂNIEI DE LA O SOCIETATE CU SEDIUL ÎN JUDEȚUL GIURGIU

0 51

PLUS Bârlad a postat astăzi acest mesaj în care roagă toți operatorii economici să nu mai facă speculă în această perioadă de criză:

? ACHIZIȚIE CONTROVERSATĂ REALIZATĂ DE GUVERNUL ROMÂNIEI DE LA O SOCIETATE CU SEDIUL ÎN JUDEȚUL GIURGIU

ℹ️ Societatea “Romwine & Cofee” din satul giurgiuvean Uzunu, comuna Călugăreni, a vândut, potrivit datelor publicate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), către Guvernul României un numar de 1.750.000 de măști de protecție.

? Datele arată că au fost încheiate două acorduri cu firma respectivă în vederea achiziționării a câte 875.000 măști de tip FFP2 sau FFP3.

? Primul acord este în valoare de 22,8 milioane lei, iar cel de-al doilea de 33,2 milioane lei. Astfel, prin primul sunt cumpărate 850.000 de măști la prețul de 26 LEI PER BUCATĂ, iar prin al doilea alte 850 mii măști la prețul de 38 LEI PER BUCATĂ.

? Aceasta în timp ce guvernatorul statului New York a anunțat că achiziționează două milioane de măști cu 4 dolari, adică aproximativ 18 lei bucata. Astfel, românii cumpără măști la preț aproape dublu față de americani.

❔Un alt semn de întrebare este ridicat și de competența in domeniu a firmei cu care statul român a încheiat contractul.

? Aceasta este înființată în martie 2019 și este specializată, conform datelor găsite pe internet, în ”Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete”.

? De asemenea, caracterul obscur al firmei reiese și din faptul că aceasta își are sediul ÎNTR-O CAMERĂ, de pe strada Învățătorului, sat Uzunu, comuna Călugăreni.

? Credem că este necesar ca achiziționarea de produse din domeniul medical să se realizeze în regim de urgență, dar asta să nu insemne iresponsabilitate și în niciun caz un tertip pentru pentru umplerea conturilor unor firme ce nu prezintă credibilitate.

ℹ️ Informațiile pot fi găsite aici: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23751300-achizitie-directa-controversata-fost-cumparate-1-7-milioane-masti-protectie-pret-ridicat-comerciant-alimente-bauturi-tutun.htm

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More