The news is by your side.

Avertisment dur al lui Raed Arafat! Greșeala care ne poate costa mii de vieți.

0 21

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat trage un semnal de alarmă după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat o relaxare a măsurilor după data de 15 mai.
Șeful DSU susține că relaxarea restricților se va face treptat, dar acest lucru nu înseamnă că pericolul s-a terminat.

Potrivit acestuia,  în cazul în care cetățenii nu respectă măsurile corespunzătoare de igienă, numărul cazurilor de coronavirus va exploda.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat.



Mai multă responsabilitare.

Totodată, Raed Arafat îi informează pe cetățeni cu privire la faptul că responsabilitatea lor va fi mai mare odată cu relaxarea măsurilor.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA.


Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a adăugat Arafat.

Ce înseamnă relaxarea măsurilor?

Întrebat despre ce înseamnă această relaxare a măsurilor, șeful DSU susține că este vorba despre o revenire mai aproape de norma.

„Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat
Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More