The news is by your side.

Ce salarii au polițiștii români!

0 77

Ministrul de Interne, Marcel Vela a vorbit sâmbătă despre reforma din Poliție, în contextul în care au fost înregistrate mai multe abuzuri pe perioada stării de urgență, atât din partea poliției locale, cât și din partea celei de la nivel național.

Marcel Vela a recunoscut că „este o discuție veche” în ceea ce privește Poliția locală și națională și ar trebui clar delimitate. Ministrul a precizat că cele două instituții vor fi redenumite după o analiză.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din orașe, are 8000-9.000 de ron, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul Vela.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More