The news is by your side.

Coronavirus din decembrie în România?

0 256

După o vacanță în Cehia și în Germania, un bucureștean a ajuns să fie internat în luna decembrie la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, cu simptome care astăzi l-ar fi pus sigur pe lista suspecților cu COVID-19.
Avea febră care nu se diminua cu nici un medicament, tuse seacă, dureri musculare puternice și un alt indiciu important: călătorise în afară. I s-au dat antibiotice și nu i s-a recomandat izolarea. Informațiile epidemiei misterioase din China veniseră toată luna decembrie, dar abia în ultima zi din an, China a raportat focarele de pneumonii în Wuhan și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor trimite statelor membre avertizări abia pe 17 ianuarie. Câteva zile mai târziu, Institutul pentru Sănătate Publică din România publică pe site-ul său recomandări pentru medici o evaluare de risc cu privire la coronavirus.
Managerul Spitalului Victor Babeș pare derutat de acest calendar al informărilor și susține că medicii din spitalul său ar fi știut din decembrie de coronavirus și prin urmare, nu se poate să fi existat aceste cazuri. Dar dacă totuși ar fi existat, pacienții ar trebui să se bucure, pentru că s-au imunizat deja. „Și dacă le-a trecut, sunt fericiții câștigători ai unor anticorpi care îi vor feri mai departe de acest lucru”, a spus Ioan Emilian Imbri pentru Libertatea.


Managerul de la “Victor Babeș”: “Noi știam din decembrie” Managerul Spitalului |Dr. Victor Babeș, Ioan Emilian Imbri, crede că ar fi mai bine ca pacienții care consideră că au avut coronavirus să facă o cerere în scris spitalului și li se va răspunde oficial. “Noi știam în decembrie de această efecțiune, care este dinainte de decembrie. China recunoaște acum că era din septembrie-octombrie. Noi prin decembrie cam știam că există și știam și care erau în decembrie punctele roșii sau galbene. Așa multă lume o să zică. Dacă Doamne-ajută oamenii ăștia se simt bine acum, sigur vă spun că n-a fost asta”, spune managerul.
Citeşte întreaga ştire: Coronavirus din decembrie în România? Pacient cu pneumonie la „Babeș”, posibil pacientul 1 al României: „Aveam febră, tușeam, mă durea tot corpul”

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More