The news is by your side.

Înaltpreasfinţitul infectat cu Covid-19.

0 141

Este alertă în Biserica Ortodoxă Română după ce Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost testat pozitiv cu coronavirus.


Ierarhul are 90 de ani, fiind cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


Potrivit Digi 24, ÎPS Pimen are simptomele unei pneumonii medii-severe şi urmează să fie transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.


Cu același elicopter medical va fi transferat la INBI „Matei Balș” și un alt pacient cu COVID-19, intubat, cu o formă foarte gravă de boală.


Acesta a fost supus unui test pentru coronavirus după ce, la o radiografie s-a observat că plămânii acestuia erau într-o stare de deteriorare.


Momentan nu se știe de la cine s-a infectat Ierarhul însă după încheierea anchetei epidemiologice vor apărea mai multe informații.


Alexandru Rafila a declarat  în direct la Digi 24 că momentan nu se știe cât de grav va fi afectat Ierarhul având în vedere că nu se știe ce probleme de sănătate are acesta.

Trebuie reamintit că Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România și are cele mai multe cazuri pozitive cu acest virus.

Reacția lui Tătaru
„Va fi adus la București împreună cu un tânăr, care are și el o formă avansată a bolii”, a spus, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Sursa: Capital.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More