The news is by your side.

Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu școlile. Anunțul care vizează milioane de elevi.

0 102

Să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că trebuie să ne relaxăm și că epidemia va dispărea. Nu este așa. Nu putem vorbi despre o relaxare sau o încetinire. Să ținem cont însă de câteva lucruri simple. Dacă elevii s-ar duce la școală ar fi două riscuri mari. Să ducă boala la școală sau de la școală acasă. Am dorit să știm și ce fac alte țări.

O serie de țări nu mai vor să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm ce se întâmplă unde s-au deschis școlile. În Franța nu a fost bine. Zeci de elevi au fost testați pozitivi, iar unii dascăli au ajuns la terapie intensivă.

S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Va fi învățământ la distanță. Până pe 12 iunie se vor încheia mediile cu notele de până acum.

În privința celor care au examene vor fi măsuri speciale. Așa vom evita riscuri majore. Nu se poate respecta distanță între elevi. S-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor.

Klaus Iohannis
Președintele României

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More