The news is by your side.

Lumina va fi adusă de către patrulele de polițiști în Noaptea de Înviere.

0 181

Ministrul Afacerilor Interne a susținut o declarație de presă la câteva ore după ce Klaus Iohannis a emis decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență.

Marcel Vela a anunțat semnarea unui acord între Ministerul de Interne și Patriarhia Română. Ministerul de Interne va ajuta Biserica Ortodoxă să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște.

„Pâinea binecuvântată numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, sâmbătă în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască, distanță socială marcată exact ca la magazine). În declarația pe proprie răspundere la locul deplasării credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Pași și va trece numele locașului de cult” a mai precizat ministrul.

Totodată, pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani distribuirea se va face la domiciliu.

Pâinea binecuvântată numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, sâmbătă în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască, distanță socială marcată exact ca la magazine). În declarația pe proprie răspundere la locul deplasării credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Pași și va trece numele locașului de cult.

Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani distribuirea se va face la domiciliu. Distribuirea sfintei lumini de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de echipajele MAI și patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune;

Reprezentații MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor pe perioada distribuirii Paștilor, având o banderola albă pe braț.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara imobilului, cu regulile de distanțare socială, astfel încât să se respecte regulile. 2-3 locatari pot oferi lumina tuturor vecinilor.

În zonele carantinate lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI. În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care trebuie să aibă buletinul, ecuson, mască și mănuși.

Echipajele din posturile fixe, cât și cele de la punctele de frontieră, vor oferi lumina persoanelor aflate în trafic.

Cadrele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune vor distribui lumina inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină.

Stimați români, iubiți credincioși, știu că ne este greu tuturor dar este neapărat nevoie să facem acest lucru, doar așa putem trece repede peste această perioadă.

Vă doresc o săptămână luminată și multă sănătate. Dumnezeu să ocrotească România”.

Klaus Iohannis declara: „Relaxarea restricțiilor, așa cum cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă a cazurilor, suprapopularea spitalelor și o presiune imensă pe sistemul sanitar. Am adăugat în decret o mențiune specială – dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri”. Parlamentul

Sursa: Biziday

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More