The news is by your side.

Premieră: Alka, prima firmă amendată de CNCD pentru reclame sexiste

0 51

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat contravențional cu 10.000 de lei compania Alka pentru campania publicitară care asocia dulciurile produse de firmă cu fotografii considerate având ”tentă sexuală”.

”Campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoțite de mesaje care în mod vădit tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Alka este prima companie privată amendată de CNCD pentru o campanie publicitară. O sancțiune similară pentru același tip de contravenție a primit în trecut Registrul Auto Român (RAR), pentru o campanie care promova purtarea centurii de siguranță.

Foto: Reclamă Alka (Sursa: Alex Busuioceanu)

Sursa: G4media
Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More