The news is by your side.

Președintele Klaus Iohannis a decis! România intră în stare de alertă.

0 202

Luni, 4 mai, preşedintele Klaus Iohannis, a avut o nouă şedinţă alături de câţiva membri ai Guvernului, dar şi de secretarul de stat Raed Arafat, în care s-a discutat despre gestionarea situaţiei în România după data de 15 mai.

„Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic și al stării de urgență.”

În weekendul de 1 Mai, am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine și am fost mulțumit de modul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Unele dintre deciziile pe care le-am luat astăzi sunt de mare interes.

Starea de urgență nu va fi prelungită, așadar data de 14 Mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând cu 15 Mai, vom întra într-o așa numită stare de alertă. Epidemia nu a trecut, trebuie să avem foarte mare grijă în continuare. În ciuda a ceea ce auziți la televizor, nu știe nimeni cât va mai dura această epidemie.

După 15 Mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, dar nu este bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un pas fiind cam de două săptămâni. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni la începutul lui iunie, apoi la jumătatea lui iunie, șamd.

De la 15 Mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, dar și cabinetele stomatologice sau muzeele. Toate în condiții speciale de distanțare și de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Măsurile de relaxare de pe 15 Mai nu se vor aplica și în localitățile aflate în carantină.

Deplasările vor fi restricționate pentru a se pleca din localitate. Se va putea însă pleca în interes de serviciu sau pentru urgențe medicale, precum și pentru sporturile individuale, precum mersul pe bicicletă. Rămân interzise întâlnirile mai mari de 3 persoane, asta e valabil și când mergem să facem mișcare în aer liber.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More