The news is by your side.

Redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, indiferent de rata de infectare, a intrat în analiza autorităților

0 46
Autoritățile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, cu începere de la clasele mici, au declarat pentru Edupedu.ro surse din Ministerul Educației și surse politice. Potrivit acestora, se are în vedere redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar (clasele pregătitoare – a IV-a).

În funcție de analizele de parcurs, ar putea fi redeschise și clasele a VIII-a și a XII-a, conform surselor Edupedu.ro.  

Acestea au confirmat că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Discuțiile vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis, în conatrapartidă, mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni. 

Cel mai recent, Italia a decis ca doar elevii de liceu să treacă 100% la învăţământ la distanţă, în timp ce copiii de grădiniță și școală primară și gimnazială continuă să meargă la cursuri. Dar guvernul a mai decis ca mall-urile să fie închise în week-end, a impus limite de mobilitate între regiunile expuse riscului, muzeele, sălile de bingo și sălile de pariuri să fie închise, mijloacele de transport public vor putea circula la 50% din capacitatea maximă şi circulația persoanelor va fi limitată seara (sursa și detalii).

Tot începând de marți, Austria intră în carantină parţială cel puţin patru săptămâni, dar majoritatea şcolilor urmează să rămână deschise, relatează Agerpres. Măsurile intră în vigoare în timp ce capitala Viena a fost blocată în mare parte, după atacul terorist comis luni. La nivel naţional, restaurantele, barurile şi aproape toate instituţiile culturale şi de agrement urmează să se închidă, iar oamenii nu ar trebui să-şi părăsească locuinţele între 20:00 şi 6:00 (19:00 şi 5:00 GMT), cu excepţia cazului în care au un motiv întemeiat.

Guvernul Greciei a anunțat în urmă cu o zi că în județele Salonic și Serres vor intra în vigoare măsuri de restricție extrem de dure din cauza numărului mare de infecții cu Covid-10. Deși libertatea de mișcare va fi restricționată sever, școlile din cele două județe rămân deschise.

Anglia, Portugalia, Franța, Belgia și Germania au impus și ele săptămâna trecută restricții dure pentru combaterea pandemiei, dar mențin deschise școlile. Belgia a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită cu două săptămâni, după care copiii revin în școli.

Sursa: Edupedu.ro
Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More