The news is by your side.

România produce primele doze de medicament pentru tratarea coronavirusului. Anunțul făcut de Nelu Tătaru.

0 70

Vești încurajatoare pentru români. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, România va produce medicamentul care ar putea trata pacienții infectați de coronavirus.


Tătaru, a declarat că în România se vor produce peste două milioane de doze de Plaquenil începând de săptămâna aceasta.
Se pare că medicamentul a mai fost folosit împotriva malariei și are potenţial în tratarea pacienților infectaţi cu noul coronavirus.


Totodată, ministrul a mai explicat că în până în acest moment au fost importante 500 de kilograme de materie primă şi urmează să fie produse comprimatele de Plaquenil.

„Urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Românii au golit rafturile farmaciilor.

Se pare că toate stocurile de Plaquenil existente în România au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului.
În plus, românii au golit rafturile farmaciilor și au cumpărat în număr mare acest medicament pentru a-l avea în casă.

Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la medicament. Aceștia avertizează că Plaquenil nu trebuie administrat fără supraveghere medicală.

Sursa: Capital.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More