The news is by your side.

România se pregătește de vârful pandemiei Covid-19.

0 86


Țara noastră face pași repezi spre vârful pandemiei de Covid-19, și autoritățile pregătesc deja o nouă ordonanță militară, menită să evite producerea unui val mai mare de infectați cu coronavirus, și implicit evitarea creșterii numărului victimelor printre locuitorii României.

Potrivit specialiștilor, vârful pandemiei ar urma să aibă loc după sărbătorile pascale, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne ar urma să anunțe, săptămâna viitoare, o nouă ordonanță militară, pentru a ține în frâu numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus: 8746, în acest moment, și 434 victime pe teritoriul țării noastre, conform Grupului de Comunicare Strategică.Astfel, una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10, va fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira. Ca și în cazul ordonanțelor anterioare,  această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

O altă măsură prevăzută de Ordonanța Mlitară nr. 10, ar putea fi schimbarea declarației de propria răspundere, factor care a dat mari bătăi de cap multor cetățeni, sau cel puțin, a modului de completare și de prezentare a ei.

În același timp nu ar fi exclus să fie înăsprite și amenzile, pentru a determina populația să respecte măsurile precedente. În acest moment, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice: între 10.000 de lei și 70.000 de lei.

Totodată sperăm că Guvernul României să găsească o soluție pentru a veni în ajutorul populației cu noi măsuri privind plățile facturilor către servicii, așa cum au facut si alte țări din Uniunea Europeană, acolo unde plata serviciilor de telefonie, media-tv, internet, energie electrică, gaze naturale, e.t.c, au fost eșalonate sau chiar sistate momentan.
Vă vom ține informați cu toate noutățile privind Ordonanța Militară numărul 10.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More