The news is by your side.

Se închid din nou saloanele de coafură şi piscinele. Restricţii dure impuse de guvernul israelian

0 201

Guvernul israelian a decis, în primele ore ale zilei de vineri, restabilirea unei serii de măsuri – inclusiv restricţii sporite în weekend – pentru a opri răspândirea infectărilor cu coronavirus, a informat presa locală.

Adunările a peste 10 persoane în spaţii închise şi mai mult de 20 în aer liber vor fi interzise, cu unele scutiri, începând de vineri după-amiază. Dacă acest lucru se aplică comunităţilor religioase nu a fost imediat clar, a relatat Times of Israel. Ministerele vor fi închise pentru public, cu contacte disponibile doar online, iar restaurantele vor oferi de vineri doar servicii de livrare.

Concret, în ministere se va lucra la jumătate din capacitate. Cafenelele, restaurantele și alte unități de alimentație publică se închid, iar mâncarea poate fi livrată takeaway. Capacitatea hotelurilor și a restaurantelor din hoteluri se limitează la 35%. Saloanele de coafură, piscinele publice se închid. De asemenea, plajele vor fi închise.

Premierul Benjamin Netanyahu şi prim-ministrul supleant Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a şcolilor în weekend. Potrivit biroului lui Netanyahu, cabinetul se va întruni pentru a trece recomandările deja aprobate în unanimitate de către miniştri şi oficiali într-o reuniune de urgenţă ce a avut loc în cursul zilei de joi.

Numărul zilnic de infectări cu coronavirus confirmat în Israel a atins un nivel record, potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii. Au fost înregistrate 1.780 de cazuri noi în ultimele 24 de ore până la miezul nopţii pe 15 iulie, cel mai ridicat număr din ţară de la debutul pandemiei.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More