The news is by your side.

Vârstnicii și persoanele fără adăpost din județul Vaslui vor primi tichete sociale pentru masă caldă

0 182

Instituția Prefectului județului Vaslui a recepționat un număr de 9814 de tichete sociale electronice pentru persoane vârstnice și pentru persoane sau familii fără adăpost, transmise de Ministerul Fondurilor Europene , conform OUG 115/2020.

Beneficiarii vor intra în posesia sumelor lunare, având la dispoziție un card electronic, ce poate fi utilizat numai pentru achiziționarea de preparate culinare/mese calde, la unitățile care acceptă cardul. Suma maximă ce poate fi utilizată din totalul disponibil, pe parcursul unei zile calendaristice este de 40 de lei/zi.

Destinatarii finali eligibili în cadrul acestui proiect sunt: persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin Casele Teritoriale de Pensii; persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate.

“Conform analizelor efectuate, una dintre cele mai afectate categorii de persoane vizeazã persoanele de 75 ani împliniti, sau peste aceastã vârstã, fãrã sprijin material, cu venituri la nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari (800 lei), pentru care sunt necesare, pe de o parte, servicii sociale de sprijin la domiciliu, iar, pe de altã parte, de sprijin constând mai ales în asigurarea de mese calde pentru a evita manifestarea riscului de sãrãcie extremã în rândul populatiei. O altã categorie de persoane afectatã în mod direct de epidemia de coronavirus SARS-CoV-2 este reprezentatã de persoanele fãrã adãpost care se aflã în risc de sãrãcie extremã si care reprezintã o categorie socialã extrem de vulnerabilã pentru rãspândirea acestui coronavirus”, a precizat ministrul fondurilor europene Marcel Bolos.

Prefectura centralizează în acest moment datele primite de la primăriile din județ urmând ca până la finalul săptămânii viitoare tichetele să ajungă la fiecare UAT din județ și de acolo  mai departe, la beneficiarii finali.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More