The news is by your side.

Zece morți în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Alte șapte persoane sunt în stare critică (foto)

0 89

Sâmbătă seara, în jurul orei 18:30, la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Piatra Neamț, a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI, unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, intubați.  La acest moment  10 dintre pacienți sunt decedați, restul pacienților sunt în stare gravă și au fost transferați la Iași, în spitalul de la Lețcani. În același timp, medicul de gardă  care se afla în secția de Terapie Intensivă, este în stare gravă, având arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienții care erau internați în stare critică.

„Medicul a fost transferat, în această seară la Spitalul Floreasca din București, cu un avion militar, iar duminică dimineață va fi transferat la un spital din Belgia. Legat de starea celor șase pacienți aflați în stare gravă: doi dintre ei sunt intubați, doi sunt pe ventilator, iar ceilalți doi sunt pe o caniculă de oxigen”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În acest moment se face o evaluare de către ISU și de către Parchetul General pentru a se stabili cauza izbucnirii incediului.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More