The news is by your side.

BULETIN INFORMATIV DSP VASLUI (vaccinare)

0 522

În cursul zilei de ieri, 23.09.2021, în județul Vaslui s-au vaccinat 195 de persoane (149 cu doza I și 46 cu doza II). Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 135547, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 128906, din care: – doza I – 70119 persoane și doza II – 58787 persoane.

Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, în etapa actuală, această activitate se desfășoară la nivelul județului Vaslui și prin cabinetele medicilor de familie. 

Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, pentru persoanele care nu au medic de familie și pentru persoanele care se află pe lista unui medic de familie care nu a încheiat contract cu CAS Vaslui pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Numărul persoanelor imunizate va fi proporțional cu numărul dozelor de vaccin distribuite către medicii de familie conform solicitărilor transmise la Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Programările pentru vaccinare se realizează pe listele deschise de fiecare medic în cabinete, iar acesta își va stabili programul de imunizare. 

Lista actualizată a medicilor înscriși în campania de vaccinare este disponibilă pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vaslui: https://nou.dspvs.ro/988110-2/.

Persoanele care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800.800.358-TELVERDE. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID – 19.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More