The news is by your side.

Cetăţean depistat la frontieră cu test PCR fals,cercetat pentru fals material şi uz de fals

0 381

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistareaSARS-CoV-2,  fals.

În data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, alături de documentele personale de identitate și un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistareaSARS-CoV-2, emis de autorităţile din Republica Moldova.  

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile unuia autentic, fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de falsșifals material în înscrisuri oficiale,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar-şef de poliţie

LAZĂR DENIS MIHAELA

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More