The news is by your side.

JUMĂTATE DIN DRUMURILE JUDEȚENE ALE VASLUIULUI SUNT ÎNCĂ DIN PĂMÂNT ȘI PIATRĂ

0 37

Consiliul Județean Vaslui va aproba într-o ședință extraordinară contractul de întreținere a drumurilor județene și noile prețuri pentru serviciile prestate de constructor. Contractul de delegare privind repararea drumurilor publice este încheiat între CJ Vaslui și Societatea Lucrări Drumuri și Poduri. Dintr-un total de 940 kilometri de drumuri județene, județul Vaslui mai are 121 kilometri de drumuri din pământ și 342 kilometri de drumuri pietruite.

În următorii ani, în infrastructura județeană se vor investi circa 400 milioane de lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba la sfârșitul acestei săptămâni, un proiect de hotărâre extrem de important pentru infrastructura rutieră județeană. Astfel, consilierii județeni vor aproba noile prețuri pentru serviciile prestate/lucrările efectuate pe drumurile județene de către Societatea „Lucrări Drumuri și Poduri” SA (LDP) Vaslui. De asemenea, se va aproba încheierea contractului privind „Serviciile pregătitoare aferente întreținerii și reparării drumurilor publice de interes județean, precum și a lucrărilor și serviciilor privind întreținerea periodică și reparații curente la drumurile publice de interes județean”.

În data de 12 decembrie 2018 s-a semnat contractul de delegare pentru serviciile de întreținere și reparare a drumurilor publice de interes județean între CJ Vaslui în calitate de beneficiar și LDP Vaslui, în calitate de operator de servicii. Potrivit contractului, operatorul are dreptul să propună ajustarea/modificarea prețurilor ce fac obiectul contractului dintre cele două părți. Printr-o adresă din 2 octombrie 2019, LDP Vaslui a solicitat completarea anexelor contractului cu articole suplimentare pentru a putea realiza toate comenzile date de beneficiar. CJ Vaslui a numit o comisie care să negocieze clauzele contractului de delegare, inclusiv prețurile ofertei depuse, negocierea care s-a finalizat prin încheierea unui proces verbal în data de 6 decembrie 2019.

Infrastructură proastă

Județul Vaslui continuă să aibă sute de kilometri de drumuri județene pietruite sau din pământ. În prezent, județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ. La nivel național, cele mai multe drumuri de pământ sunt în Regiunea Nord-Est (1.843 de kilometri), în Sud-Est (1.832), Nord-Vest (1.738), Centru (1.558) și Vest (1.397). Cele mai puține drumuri de pământ sunt în Sud-Vestul Olteniei (825) și în Sudul Munteniei (878). Regiunea Bucuresti-Ilfov are doar 17 kilometri de drumuri de pământ.

Investiții în drumurile județene

În următorii trei ani, județul Vaslui va avea 700 kilometri de drumuri județene asfaltate. Plusul de circa 200 kilometri de drumuri reabilitate vine în urma câștigării de către CJ Vaslui a 14 proiecte pe drumuri pe PNDL 2, care însumează 102 kilometri. Restul lucrărilor de modernizare se vor face prin intermediul drumului strategic cu finanțare europeană nerambursabilă și cu bani de la bugetul județean. Drumul strategic are o valoare de 50 milioane de euro și vizează modernizarea a 82 kilometri de drumuri județene. Drumul strategic presupune reabilitarea căilor de comunicație între localitățile Băcani, Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Zăpodeni, Dănești și Codăești. Este vorba despre o ocolire pe la vest municipiul Vaslui, reprezentând o alternativă viabilă la DN 24, principala arteră de circulație din județ. La nivel județean, proiectul contribuie la creșterea cu minim 25% a lungimii drumurilor județene și comunale modernizate, precum și reducerea cu 15% a accidentelor rutiere din cauza stării infrastructurii și/sau lipsei unei semnalizări corespunzătoare. Practic, din toate sursele, în următorii trei ani vor fi investiții în infrastructura județeană de drumuri de circa 400 milioane de lei.

Sursa: http://estnews.ro/2019/12/17/jumatate-din-drumurile-judetene-ale-vasluiului-sunt-inca-din-pamant-si-piatra/

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More