The news is by your side.

Negresti:4 infracţiuni privind „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi 1 privind „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

0 82

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR NEGREŞTENI

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti – Secţiei 6 Poliţie Rurală Negreşti au acţionat în noaptea de 15/16 februarie a.c., pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul rutier.

În noaptea de 15/16 februarie a.c., în intervalul orar 22,00 şi 04,00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti – Secţiei 6 Poliţie Rurală Negreşti – au desfăşurat o acţiune poliţienească pe raza de competenţă a secţiei, pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

Prin desfăşurarea acţiunii preventiv-reactive s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a lucrătorilor, pentru prevenirea activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere, depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi a bicicliştilor care nu respectă normele la regimul rutier.

De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omeneşti.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost verificate 20 de vehicule şi legitimate peste 50 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat un număr de 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulaţia pe drumurile publice), 2 pentru abateri prevăzute de Legea 61/1991 (pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice) şi 1 pentru o abatere la alt act normativ. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 5.000 de lei.

Totodată, cu ocazia acţiunii, au fost constatate şi 4 infracţiuni (3 privind conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi 1 privind „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Exemplificăm :

A fost depistat un bărbat de 26 de ani, din comuna Vultureşti, care se deplasa pe un drum public de pe raza localităţii Buhăeşti, comuna Vultureşti, la volanul unui autovehicul înmatriculat în judeţul Bacău. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule dar şi faptul că acesta a condus autovehiculul, în cursul aceleiaşi zile, de încă două ori, pe drumurile publice din comuna Vultureşti. Autoturismul folosit avea asigurarea obligatorie auto expirată din luna octombrie 2019 şi, totodată, inspecţia tehnică periodică expirată din luna august 2019.

În cursul zilei de 16 februarie a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii vasluieni vor acţiona în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, şi prevenirii producerii accidentelor rutiere. ” – informeaza AGERPRES

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/02/17/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–450589

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More