The news is by your side.

Un sat de lângă Bârlad, scena unei comedii ”marca” Teatrul ”V. I. Popa” Bârlad!

0 208

”LOTO PARASTAS” este titlul ultimei ”producții” ce poate fi vizionată pe scena Teatrului ”V. I. Popa” din Bârlad. Comedia, de un umor tipic românesc (după cum recunosc cei de la teatrul bârlădean), este regizată de Ștefan Alexiu și întreaga poveste se derulează în decorul unui sat situat undeva între Bârlad și Șuletea. Care e localitatea mai exact nu prea contează, căci până la urmă povestea e cea mai importantă, una atât de tipică vremurilor care le trăim … Premiera a avut loc pe 23 martie, însă a fost dedicată Zilei Mondiale a Teatrului, eveniment sărbătorit anual pe 27 martie.

Loto Parastas este o satiră a timpurilor noastre  la adresa dezumanizării pe care o trăim. Piesa lui Laurențiu Lungu, premieră absolută, este scrisă în stil comic și-și are acțiunea într-un sat situat între Bârlad și Șuletea. Deși foarte aproape de noi ca locație, personajele textului le găsim pe întreg teritoriul țării, atât la sat, cât și la oraș. Este o piesă despre tot mai mulți dintre noi. Cu siguranță unii vor râde, alții se vor arăta deranjați. Dacă la final de spectacol, după o porție bună de râs, spectatorul pleacă acasă poate puțin schimbat, poate cu un gând sau chiar cu o mică lacrimă  în colț de ochi, înseamnă că ne-am făcut datoria și mesajul a fost transmis cu brio. Menirea teatrului, alături de școală, este să educe și să tragă semnale de alarmă atunci când lucrurile sau lumea o iau razna”, a spus Ștefan Alexiu, regizorul piesei.

Iată câteva date ”tehnice” legate de distribuția și ”staff”-ul acestei piese:

GEORGE SOBOLEVSCHI – Ion Morocan

PETRONELA ENE – Antoaneta Morocan

ALEXANDRU MAXIM – Doru Morocan

SORIN GHIORGHE – Mihai Petrache

TEONA PERJU – Angela Petrache

ALEXANDRU SAVU – Preotul

IRINA COCEA – Gina Petrache

Consultant decor: CLARA POP

Costume: IULIANA MAFTEI

Regia: ȘTEFAN ALEXIU

Următoarele două reprezentații ale piesei se vor derula în zilele de joi, 28 martie 2024 și sâmbătă, 30 martie 2024, de la ora 18.30.

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More