The news is by your side.

România devine rezerva medicală a Uniunii Europene

0 146

„Delegația USR PLUS în Parlamentul European a susținut și promovat la nivelul Uniunii Europene crearea unei rezerve europene de echipament medical, care a devenit azi realitate.

Munca începută în februarie prin raportorul Nicu Ștefănuță pe mecanismul european de protecție civilă, sprijinită de Dacian Cioloş, grupul Renew Europe, dă azi roade importante pentru Europa și România.

Țara noastră a fost desemnată de către Comisia Europeană cu sarcina de a cumpăra, stoca și distribui echipamente medicale pentru toate țările Uniunii afectate de criza COVID-19.

În baza acestui contract european, conform Comisiei Europene, România a achiziționat deja 150 de ventilatoare, precum și alt material medical esențial.

Materialele sunt plătite în proporție de 100% de Uniunea Europeană, iar bugetul inițial prevăzut de 50 de milioane de euro va fi mărit pentru a acoperi cât mai mult din necesitățile europene.

Rezervele se vor distribui printr-un mecanism bazat pe criterii cum ar fi: numărul de îmbolnăviri și capacitatea secțiilor ATI.

„Această rezervă strategică europeană este binevenită în contextul COVID-19, dar ar trebui să existe permanent la nivelul UE. Vom trăi evenimente de o astfel de mărime din ce în ce mai des, în special pe fondul schimbărilor climatice. Niciun stat european, oricât de bogat, nu poate face față singur. Dar mai mult decât orice, nu ar trebui să le facă față singur, ci împreună, solidar cu toți ceilalți europeni“, a declarat Nicolae Ștefănuță.

Delegația USR PLUS acordă tot sprijinul pentru ca rezerva strategică europeană să se constituie și distribuie cât mai repede către spitalele din România, Italia, Spania sau orice alt stat european aflat în dificultate. „- Ramona Strugariu Europarlamentar USR PLUS

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More